HTML

KÖLDÖKZSINÓR

A szülés mélyen személyes ügy, megtagadhatatlan emberi jog. Ez a blog azért jött létre, hogy minél szélesebb tájékoztást nyújtson az otthonszülésről.

Tovább...

Jogsegélyszolgálat az otthonszülést választó szülők számára

2010.09.09. 02:38 :: koldokzsinor

A Születésház Közhasznú Egyesület jogsegélyszolgálatot indít az otthonszülés kapcsán felmerülő sérelmek képviseletére. Az elmúlt 20 év tapasztalatai azt mutatják, hogy az otthonszülést választó szülőket gyakran éri hátrány (hátrányos megkülönböztetés, megaláztatás stb.) az egészségügyi szolgáltatások igénybevételekor, az anyakönyvezés, valamint egyéb indokolatlan hatósági eljárások során. Mindaddig, amíg a Magyar Állam az intézeten kívüli szülés szabályozását nem alkotja meg, az otthonszülést választók továbbra is elszenvedői lesznek a hátrányos megkülönböztetés különböző formáinak.

A sérelmeket – sok szempontból érthetően - az érintettek leginkább elfelejteni igyekeznek, panasztételre pedig nagyon ritkán kerül sor. A Születésház Egyesület által indított jogsegélyszolgálat keretében ezért jogi segítséget, illetve képviseletet biztosítunk mindazok számára, akiket az otthonszülés választása miatt ér bármilyen típusú sérelem.

Sérelem lehet egy megalázó megjegyzés pl. a hatóságok, egészségügyi szolgáltatók részéről, valamely családtámogatási ellátás elutasítása, indokolatlan bonyodalmak az anyakönyvezésnél, illetve minden olyan egyéb hátrányt okozó helyzet, amely az otthonszülés választásához szorosan kapcsolódik.

Jogsegélyszolgálat keretében jogászunk meghallgatja a panaszost, majd közös döntést hoznak azzal kapcsolatban, hogy az adott esetben milyen formában (panasztétel, betegjogi képviselő megkeresése, jogi eljárás stb.) induljon vizsgálat. Elérhetőségeink: Információ és panaszbejelentés:

email: szuleteshaz@gmail.com

tel: +36 30 606 1655

 

Címkék: betegjog otthonszülés mostanában jogászok

Talán gyógyul az örök seb

2010.08.14. 23:51 :: koldokzsinor

Császármetszés utáni hüvelyi szülés otthon vagy kórházban

Egyre több a császármetszés Magyarországon is.

Kevés nő vállal több császármetszés után gyermeket, még kevesebb szülész.

De az igény megvan a császármetszés utáni hüvelyi szülésre, és szerencsére vannak, akik meg is találják az ehhez vezető utat, és olyanok is, akik akár három császármetszés után végig is járták már.

Segítse őket az itt szereplő tudományos fölmérés eredménye:

Link: http://www.gyermekevek.hu/cikk/harom_csaszarmetszes_sem_akadaly_/index.php

 

Címkék: császármetszés elidőző

Szerintetek miért szül valaki otthon? Szavazás

2010.06.27. 10:22 :: koldokzsinor

 

  

Mi nők, tudunk szülni. Leginkább magunktól, ha hagynák, hogy mi választhassuk meg a körülményeinket. Nem kell körénk nagy felhajtás...

Szavazás a Szülünk oszt csók blog -on.

Fotó: Koós Tamás

 

Címkék: otthonszülés elidőző

Az otthonevés gyalázata

2010.06.14. 16:13 :: koldokzsinor

 

"Tudjuk jól, milyen mérhetetlen kockázatot jelent otthon enni. Ha a felelőtlen kismama, (kispapa, kisgyerek, kisöreg, sőt nagymama, nagypapa, nagy gyerek és nagy öreg), csak úgy, ripsz-ropsz magához veszi az ételt, fékevesztett ámokfutásával határtalan veszélyeknek teszi ki magát és környezetét.
Hogy fog infúzióban epegörcsoldót kapni az, aki előre nem látható okokból marhapörit reggelizett hideg töltött káposztával? Szakképzett pincérekkel, jól felszerelt étteremben ilyen malőr nem fordulhatna elő. Na jó, ha mégis előfordul, akkor majd megkapja azt a nyavalyás infúziót. Vagy ha mégse kapja meg, legalább szakmailag megmagyarázzuk, hogy, az nem is műhiba volt, hanem a kedves vendég egészségét szolgálta. Mennyivel jobb ez, mintha csakúgy szenvedne otthon magában az epegörcstől?" 

Címkék: otthonszülés mostanában

Nem hiszem el, hogy komolyan gondolja

2010.06.12. 14:18 :: koldokzsinor

http://w.blog.hu/2010/06/11/apa_mosdik_anya_szul

nem hiszem el, hogy komolyan gondolja. Egyszerűen nem lehet valaki ennyire ostoba érveléseiben, nyilván csak provokálni akar, vagy pedig valamelyik vezető szülészmegmondóembernél bevágódni. Nem hiszem el, hogy ez az „olyan-hülye-vagy-mint-apád” típusú írás, mikor egyszerre sikerül két embert is meggyalázni, valóban egy magára valamit is adó gondolkodó ember sajátja.

Címkék: blog cikk otthonszülés közvélemény az ügy szebik imre

süti beállítások módosítása