HTML

KÖLDÖKZSINÓR

A szülés mélyen személyes ügy, megtagadhatatlan emberi jog. Ez a blog azért jött létre, hogy minél szélesebb tájékoztást nyújtson az otthonszülésről.

Tovább...

Normális szülés - ma

2010.04.21. 10:00 :: koldokzsinor

F. Várkonyi Zsuzsa pszichológus Normális szülés című írása 1990-ben jelent meg, akkor radikálisan új szemszögből mutatva be a szülés témáját. A Normális szülés- ma, egy frissített, bővített, aktualizált változat, melyben a szerző lebilincselő lendülettel tár fel összefüggéseket; többek közt a szülés történetéről, adott társadalmi hagyományok és az egészségügy rutinjának kapcsolatáról, nőkről, sőt férfiakról is a szülés viszonylatában.

"Ez az írás nem az otthonszülés, hanem a szabadon megválasztott, biztonságos és érzelmileg is ártalommentes szülés mellett kívánja letenni a voksot. Olyan születés mellett, mellyel a gyerek élete se nem bódultan, se nem stresszhormonok özönében indul; ahol az anya nem élete legkiszolgáltatottabb pillanataként, vagyis áldozatként éli át a szülést, hanem a női lét legfelemelőbb élményeként; és ahol ez az élmény mély érzelmi kapoccsá válik a szülőpár számára, nempedig a cserbenhagyás—kirekesztés érzéseit ülteti örök sorompóként kettőjük közé."

Normalis Szules Ma Koldokzsinor.blog.Hu

 

komment

Címkék: szülés otthonszülés anyák kitekintő f. várkonyi zsuzsa

süti beállítások módosítása